"SESTRA ANĐELIKA" U TUZIMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. listopada 2012. - 15:48
Autor: 

U sklopu Bijenala Crnogorskog teatra, sinoć je u katedrali u Tuzima ansambl Muzičke škole iz Kotora izveo Pučinijevu operu "Sestra Andjelika". Katedrala je bila pravi izbor zbog akustičkih komponenti, ambijenta za tematiku priče iz samostana sa kraja XVII stoljeća, a publika nije krila oduševljenje i burnim aplauzom je nagradila izvodjače.
Selektorka Lidija Dedović prepoznala značaj i kvalitet nove forme muzičko-scenskog dijela te uvrstila operu u Bijenale Crnogorskog teatra.Ovo je bilo peto po redu izvodjenje opere što predstavlja veliki poduhvat i uspjeh za izvođače i školu.

U glavnoj ulozi su bile Milica Zdravković i Amanda Stojović a režija je povjerena Petru Pejakoviću.Učesnice, sve ženske uloge, su bivše i sadašnje učenice škole iz klase profesorke Mirele Šćasni, instrumentalni dio je povjeren Dejanu Krivokapić, Angeli Mijušković i Ani Mihaljević a hor je pripremila profesorka Laura Jovanović.
U toku ove školske godine planirano je više gostovanja pomenute opere a za sada su uslijedili pozivi iz Austrije i Italije.