CVIJEĆE I SVIJEĆE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. studenog 2012. - 11:29
Autor: 

Danas Crkva slavi blagadan Svih svetih, tim povodom naš gost u emisiji Tragom Hrvata Boke i događaja bio je msgr. Ilija Janić, biskup kotorski. On je naše slušatelje podsjetio na značaj današnjeg blagdana, kao i sutrašnjeg spomena Dana mrtvih, ili Dušnog dana.
"Blagdan Svih svetih je blagdan kada Crkva želi proslaviti sve svete u jednom danu, jer nema toliko dana koliko ima svetaca. Također, danas slavimo, ne samo one kanonizirane svete ljude, već i nebrojeno mnoštvo onih, nama nepoznatih, koji su se uresili svetošću", istakao je preuzvišeni Ilija Janjić.

Sutrašnjim spomenom na vjerne mrtve Crkva se u molitvi sjeća na sve preminule. Vjernici posjećuju grobove, pale svijeće i prinose cvijeće, moleći se za njihove duše.
Danas su služene svete Mise diljem Kotorske biskupije, uz blagoslov grobova i svečane procesije.
Prigodom sutrašnjeg Dušnog dana, sv. Euharistijsko slavlje bit će u Gornjoj Lastvi u 13.30h, a nakon toga obavit će se blagoslov groblja. U Bogdašićima, u crkvi sv. Petra sv. Misa i blagoslov grobova će biti u 10.30h, dok u sv. Agati sv. Misno slavlje i blagoslov je u 9h. U kavačkoj crkvi sv. Ivana sv. Misa i blagoslov groblja je u 16h. Na Mulu služit će se sv. Misa u 15h, a nakon nje bit će blagoslov groblja.