REAGIRANJE NA PISANJE DANA

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. prosinca 2012. - 11:01
Autor: 

Povodom natpisa u dnevnom listu Dan od 17.prosinca 2012. "Nepostojećim NVO dali 64.200 eura" gdje se pominje Hrvatska krovna zajednica "Dux Croatorum" i Radio Dux. Prenosimo zvanično reagiranje predsjednika Dux Croatoruma Zvonimira Dekovića i text iz lista Dan.
Poštovani gospodine Milutinoviću,

slobodni smo zamoliti Vas u ime Hrvatske krovne zajednice-Dux Croatorum da u jednome od slijedećih brojeva Vaših cijenjenih novina objavite našu reakciju na članak koji je objavljen 17. decembra 2012. g. pod naslovom „Nepostojećim NVO dali 64.200 eura". U uvodu ovoga članka nalazi se tekst koji stavlja Hrvatsku krovnu zajednicu-Dux Croatorum u položaj krivca. Nepotpisani autor Vašega članka prenosi izjavu g. Milana Radovića koordinatora Građanske alijanse i tvrdi da je Hrvatska krovna zajednica –Dux Croatorum dobila sredstva od Fonda za manjine premda nije registrirana. Uvjereni smo da je riječ o nesporazumu, odnosno da gospodin Radović, a sukladno njemu i Vaš novinar, nisu upoznati sa pravim stanjem stvari glede registracije naše Udruge.
Hrvatska krovna zajednica –Dux Croatorum registrirana je u MUP i njezin je rad potpuno legalan. Kao dokaz tome šaljemo Vam preslik dokumenta o registraciji. Donošenjem neprovjerene obavijesti Vaši cijenjeni čitatelji mogu biti dovedeni u zabludu i kod njih se može stvoriti negativno raspoloženje prema našoj Udruzi.
Kako bismo izbjegli moguće slične nesporazume u budućnosti ljubazno Vas molimo da kada je riječ o našoj Udruzi slobodno nazovete naš telefonski broj ili nam postavite pitanje na našoj elektronskoj adresi. Dobit ćete uvijek potreban odgovor.
Konačno,slobodni smo Vam povjeriti da iznos sredstava o kojem govori Vaš novinar ,a koji je dodijeljen našoj Udruzi nedostatan je za njezin normalan rad, odnosno za ostvarenje njezinih projekata.
Gospodine Glavni uredniče ponovno vam izražavamo svoje poštovanje. Stojimo Vam na raspolaganju za sve upite i želimo Vam sretnu Novu, 2013. godinu.
Predsjednik
Zvonimir Deković ,v.r.