IZLOŽBA SLIKA ZORANA KRUTE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. siječnja 2013. - 10:41
Autor: 

Prva samostalna izložba mladog tivatskog slikara Zorana Krute, pod nazivom "Duhovni oblici u dinamici realnog svijeta", biće otvorena večeras u 20 sati u galeriji srednjevjekovnog ljetnjikovca "Buća-Luković" u Tivtu.
Postavku čini desetak slika i šesnaest crteža, radjenih konbinovanom tehnikom. Kruta je prošle godine diplomirao na Akademiji likovnih umijetnosti u Trebinju, na odsjeku za slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića.

"Shodno vlastitim likovnim traženjima i trenutnim inspirativnim podsticajima u mom stvaralaštvu se javljaju elementi koji se mogu povezati sa stilskim karakteristikama impresionizma, ekspresionizma i realizma, preko kojih izražavam interesovanje za stvarnost svakodnevnog života, za unutrašnja čovjekova stanja kao i za njegove duhovne postulate. Stvarnost koju prenosim na platno propuštena je kroz cjediljku vlastitog temperamenta i time preobražena u novu realnost. U toj novoj realnosti prepoznaje se čulno reagovanje na pomijeranja u duhovnom, kulturnom i društvenom kontekstu."- opisao je Kruta svoj dosadašnji opus.
Izložbu Zorana Krute u Tivtu otvoriće istoričar umjetnosti Petrica Duletić.