"EU ZNAČI DA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. siječnja 2013. - 11:01
Autor: 

Eko centru "Delfin" iz Kotora Europska delegacija u Crnoj Gori u sklopu nacionalnog programa "Integracije Crne Gore" odobrila projekat pod nazivom "EU znači DA". Ovim projektom Eko centar će promovirati benefite i obaveze država članica EU u različitim oblastima ljudskog rada. Aktivnosti se uglavnom odnose na organizovanje javnih debata, edukativnog programa zaštite životne sredine u Osnovnim školama na Crnogorskom primorju, kviz znanja za učenike, a u planu su i treninzi za mlade lidere iz srednjih škola. Projekat je finansiran u okviru programa Growing Together, Nacionalnim IPA programom, budžetom EU za finansiranje implementacija Komunikacione strategije kazala je gostujući u emisju "Zeleno plava eko Boka" predsjednica NVO Eko centar "Delfin" iz Kotora Ljiljana Radunović.

U projektnom timu osim Eko centra "Delfin" i NVO "Novi Horizonti" iz Ulcinja, koji će pratiti realizaciju projekta biće jos i predstavnici kancelarija Europske delegacije u Crnoj Gori. Ukupna sredstva za realizaciju projekta iznose 62.000€ od cega 20 posto pripada Eko centru "Delfin" a projekat će biti realiziran u šestomjesečnom periodu u šest primorskih općina.Prve aktivnosti počinju 12. veljače sa press konferencijom u Kotoru koju će održati šef delegacije Europske unije u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.
Predsjednica Eko centra Delfin, Ljiljana Radunovic istakla je da će biti više nego zadovoljna ako se ovim projektom makar 20 posto poveća informisanost gradjana crnogorskog primorja o tome što su Europske integracije i kakve su obaveze Crne Gore u ovom predpristupnom periodu.
Audio: Eko centar Delfin Lilja Radunović