PODIJELIMO, JER ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. - 10:18
Autor: 

Udruženje „Roditelji" organizirati će 9. ožujka humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, u shopping molu Delta city, u kojoj će prikupljati korištenu, očuvanu garderobu i obuću za djecu iz porodica lošije materijalne situacije.
Partneri udruženja „Roditelji" u ovoj humanitarnoj akciji su Delta city i Crveni krst Crne Gore.
Zainteresirani građani će moći da donesu prikupljenu garderobu i obuću u toku cijelog radnog vremena shopping mola Delta City, od 10 do 22 sata i na taj način pomognu drugim roditeljima i njihovoj djeci.

Istog dana, ali u terminu od 9 do 13 sati, biće otvorene sve općinske organizacije Crvenog krsta, izuzev u Podgorici, u kojima će građani iz ostalih općina moći da doniraju garderobu i obuću za djecu. Crveni krst se odazvao pozivu udruženja „Roditelji" da se uključi u ovu humantarnu akciju i njihovoj centrali će biti proslijeđen dio prikupljenih donacija nakon završetka akcije.
Udruženje „Roditelji" je i prošle godine organiziralo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.
Ove godine smo se odlučili da i sami pozovemo roditelje i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna, da nam se jave, a na osnovu čega ćemo dobiti spisak koji će imati prioritet u raspodjeli prikupljenog. Na tom spisku biće i porodice kojima udruženje „Roditelji" pomaže od ranije i koje su nam se u toku godine same javljale, a pomagali su im drugi roditelji.
Svi zainteresirani mogu da nam se obrate putem telefona +382 67 60 00 87 ili mailom podijelimo@roditelji.me.
U sortiranju i pakovanju donirane garderobe i obuće udruženju „Roditelji" će pomoći članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović". Udruženje poziva i ostale organizacije i pojedince koje žele da se uključe u prikupljanje, ali i sortiranje i pakovanje garderobe i igračaka, da nam se pridruže – stoi u priopćenju udruge „Roditelji"