PODIJELIMO, JER ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. ožujka 2013. - 14:04
Autor: 

Humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, u toku koje će udruženje Roditelji prikupljati korištenu i očuvanu dječiju garderobu za porodice kojima je takva vrsta pomoći potrebna, biće organizovana u subotu, 9. ožujka.
Tim povodom će u subotu od 9 do 13 vrata Crvenog krsta u Kotoru biti otvorena građanima koji žele da onima u stanju socijalne potrebe doniraju garderobu, obuću i igračke.

Građani Podgorice će u terminu od 10 do 22 sati moći da donesu opredijeljenu pomoć u shopping centar Delta City, a stanovnici ostalih opština u lokalnu općinsku organizaciju Crvenog krsta, od 09 do 13 sati.
Akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više priključilo se i nekoliko kompanija, čiji su zaposleni organizirano već prikupili ono što su bili u mogućnosti da doniraju, a među njima su osiguravajuća kuća Uniqa, dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, Erste banka, vrtić Mali Princ i Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fit.
Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.
Audio: Kristina Mihailović, članica udruženja "Roditelji"