Prikupljen školski pribor i garderoba za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. - 9:06
Autor: 

Posljednjeg dana humanitarne akcije „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, koju je Udruženje Roditelji ove godine organiziralo peti put, građani su donirali očuvanu odjeću i obuću i školski pribor za oko 100 obitelji  s 300 djece.

Osim toga, dio školskog pribora i odjeće, koji je doniran u Kotoru i Budvi bit će raspoređen još jednom dijelu obitelji  koje su na evidenciji Crvenog križa, koji je bio partner i ove godine. Akciji se priključila i kompanija „Donator“ koja je osigurala novu garderobu i obuću za 4 đaka, a dio pribora su donirali Domaća trgovina i Televizija Budva.

Volonteri Udruženja Roditelji, Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Crvenog križa su tijekom subote bili na raspolaganju svim zainteresiranim građanima koji su donacije donosili u tržne centre Delta City u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi gdje se akcija održavala.

Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 obitelji  s oko 500 djece, a u ovoj akciji su prioritet bile obitelji s djecom školskog uzrasta .

“Zadovoljni smo koliko je prikupljeno, mada moramo da priznamo da smo očekivali da ćemo uspjeti da obezbjedimo dovoljne količine odjeće i školskog pribora za sve porodice sa spiska, jer su bila uključena tri grada i akcija je trajala tokom cijele sedmice. Činjenica je da je septembar postao izazovan mjesec za veliki broj porodica u Crnoj Gori i da je sve više onih kojima nije lako pripremiti djecu za školu i obezbijediti uz to sve ostalo što je potrebno za jesen i zimu”, kazala je koordinatorica Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Udruženje Roditelji  je tijekom subote uručilo donacije dijelu obitelji, a ostatak će podijeliti narednog  tjedna  u Podgorici, ali i još nekoliko općina.

U akciju se i ove godine uključila voda „Suza“, koja je osigurala vodu za volontere, kao i market Maxi.

Građani su imali priliku od ponedjeljka i da u trgovačkim lancima MAXI i Roda u Podgorici, Kotoru i Budvi kupe i doniraju školski pribor. Osim toga, mogli su da donose donacije i u općinske kancelarije Crvenog križa u svim gradovima u Crnoj Gori.