IZ AVIONA VODNIM TERMINALOM DO DESTINACIJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. ožujka 2013. - 11:09
Autor: 

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović priopćio je, nakon sjednice Vlade, da prostorno-planska dokumentacija stvara uslove za razvoj Aerodroma Tivat i poštovanje svih međunarodnih standarda u narednom periodu.
- Novina kod studije lokacije za Aerodrom Tivat jeste što se povećava dio platforme za avione, a jedan od važnih elemenata jeste uvođenje vodnog terminala. To je ozbiljna nova ponuda na prostoru Bokokotorskog zaliva, koja daje mogućnost da se direktno po slijetanju u Tivat korišćenjem vodnog terminala, direktno plovnim putem dođe do jako važnih lokaliteta – kazao je ministar.

Ovim projektom će se, kazao je Gvozdenović, tivatski aerodrom učiniti atraktivnijim, stvaraju se mogućnosti za nova investiciona ulaganja i radna mjesta i dodatno pozicioniranje Bokokotorskog zaliva kao posebne turističke destinacije.
- Ključna stvar je i dogradnja putničkog terminala, proširenje platforme, a poseban akcenat je dat na vodni terminal, jer je to specifičnost ovog aerodroma koji se nalazi uz more – kazao je Gvozdenović i objasnio da se ovim projektom stvara prostor za nova ulaganja, nova radna mjesta.