Radovan Marić: Tivatski Aerodrom primit će ove godine preko 1.250.000 putnika

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 13. srpnja 2018. - 8:33
Autor: 

Ukupan broj putnika koje je ove godine opslužio Aerodrom Tivat je preko 480.000, što je povećanje za oko 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Broj zrakoplova je nešto manji, jer na tivatski Aerodrom slijeću avioni sa sve većim brojem putnika, kazao je za Skala radio njegov direktor Radovan Marić.

“Sezona protiče po planu i na njenoj polovini  bi bilo bespredmetno  govoriti o otklanjanju nedostataka. Puno toga je na žalost naslijeđeno iz prethodnog perioda. Sadašnji trend rasta u povećanju prometa je nezaustavljiv i samo je nebo granica rasta u ovom regionu”, kazao je Marić.

Na žalost, mnogi subjekti u lancu turističke industrije nisu na vrijeme reagirali da kompletno svi segmenti u procesu na pravi način odgovore izazovu.

Aerodrom Tivat se veoma trudi, uz podatak da su projekcije koje se odnose na opsluživanje putnika u terminalnoj zgradi od 300 do 400 tisuće putnika, a ove godine planira se da ta cifra dostigne i do milijun i 250 tisuća, kazao je direktor ove Zračne luke.

Veliki je napor i ogromno zalaganje zaposlenih na tivatskom Aerodromu da se sve to postigne i ispoštuju kriteriji, kako bi se sve odvijalo na jedan siguran i bezbjedan način, poručio je Marić.

Ove godine bilježi se i porast zanimanja za letove ka skandinavskim zemljama, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, a nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines je otvorila nove destinacije ka zapadnoj Europi.

Uz veliki napor zaposlenih na Aerodromu Tivat, sezona protiče planiranom dinamikom, kazao je Marić.

Na naše pitanje kada će sa platforme biti uklonjeni zrakoplovi oštećeni u nedavnom nevrijemenu, Marić je odgovorio da je oluja napravila veliki problem na platformi generalne avijacije.

Dva oštećena zrakoplova još uvijek nisu uklonjena, iako su sve procedure koje je mogao da uradi ovaj i uopće, Aerodromi Crne Gore, odrađene.

Bili su predstavnici operatora vazduhoplova, osiguravajuće kuće i u završnoj fazi je priča oko ovog posla, na način da se dva zrakoplova dislociraju na dio platforme gdje će se montirati privremeni objekat kako bi se konačno vlasnici odredili prema tome da li će ići na njihovu sanaciju, ili ne, zaključio je Marić.