KONCERT U ČAST MAESTRU ČUČIĆU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. ožujka 2013. - 11:09
Autor: 

"S ljubavlju profesoru Nikoli Čučiću" naziv je koncerta koji je u petak održan u koncertnoj dvorani muzičke škole crkvi Svetog Duha. Na koncertu su nastupili vokalni i instrumentalni solisti, profesori i učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Vida Matijan" iz Kotora.
O profesorom radu stvaralaštvu, doprinosu u razvoju opšte glazbene kulture, koji je iznjedrio mnoge mlade muzičare, dugogodišnjem direktoru, zahvaljujući kojem je škola dobila crkvu Svetog Duha za koncertnu dvoranu, govorili su njegov bivši učenik i kapelnik "Gradske muzike Kotora" Vladimir Begović, direktorica Muzičke škole Marina Dulović, i direktor Centra za očuvanje kultura manjina Crne Gore Derviš Selhanović.

Na kraju koncerta prof. Nikola Čučić svim prisutnima i izvođačima zahvalio se riječima "Neka se rađa raste i cvijeta muzički podmladak drevnog Kotora."
U bogatoj karijeri profesor Čučić je bio član Simfoniskog orkerstra Radio Televizije Titograd, ravnatelj zbora „Nikole Đurkovica", 21 godinu radio sa Gradskom muzikom Kotor, direktor Muzičke škole u Kotoru. Sa Djecijim horom muzičke škole osvaja prva mjesta u Sarajevu na saveznom takmičenju 1981 godine, Prištini 1984 god. u Novom Sadu 1986 god. i ponovo 1989 god. u Sarajevu.
Prof. Nikola Čučić je i danas aktivan vodi crkveni zbor Svetog Tripuna već 50 godina sa kraćim prekidima.
Organizator koncerta je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.
Više pogledajte u našoj foto galeriji.