BRODET FEST

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. svibnja 2013. - 10:47
Autor: 

Turistička organizacija Budve, u subotu, 25. svibnja organizira manifestaciju pod nazivom "Brodet Fest" u Pržnu, kao jednu od autentičnih fešti kojom se želi promovisati turistička mjesta u pred sezoni.
"Kao jedno od najautentičnijih djelova naše obale, ribarsko mjesto Pržno, poznato po predivnoj pješčanoj plaži, restoranima, ribljim specijalitetima, najljepšem zalasku sunca, podstaklo nas je na ideju o organizaciji Festivala koji bi bio u službi promocije samog mjesta, ali i obogaćenja ponude u njemu u periodu predsezone.

Festival će ove godine biti realizovan po drugi put, u suradnji sa privrednicima restoranima i hotelima u Pržnom. Posjetioci će imati prilike da uživaju u raznovrsnom cjelodnevnom programu, uz veliki vatromet na kraju dana", najavila je menadžerka za manifestacije u TO Budve Maja Rašković.
Manifestacija će biti otvorena svečanim defileom Gradske muzike Budve, u subotu u 18 sati, nakon čega slijedi bogat muzičko-zabavni i enogastronomski program
Već od 18.30 časova počinje dječiji program ispred hotela "Maestral", uz brojna iznenađenja za mališane uz animaciju umjetničke grupe "Alternacija" iz Novog Sada
Centralni dio večeri je priprema i podjela primorskog specijaliteta- brodeta, od strane Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, uz degustacija lokalnih poslastica i vina, uz koncerte klapa "Škuribanda" i "Castel Nuovo".
Programom je predviđeno da u 20.30 sati nastupe grupe "Neon" iz Podgorice, u 21.30 časova je organizirano puštanje lanterni duž cijele plaže, da bi centralni muzički događaj bio koncert hrvatske zvijezde Tonija Cetinskog. Tačno u ponoć biće veliki vatromet.
Brodet će se pripremati i u svim restoranima u Pržnu, i kao jelo dana biće na meniju po posebnim cijenama.