MINISTAR NUMANOVIĆ POSJETIO HNV CG

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 21. rujna 2013. - 11:50
Autor: 

U petak 20. rujna održana je prva sjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća u novome sazivu u prostoriji Tajništva HNV-a u Domu kulture " Josip Marković " u Donjoj Lastvi.
Sastanku je nazočio i Ministar za ljudska i manjinska prava Numanović, koji je pozdravio članove vijeća. U razgovoru s predsjednikom Hrvatskoga savjeta Zvonimirom Dekovićem, Numanović je ukazao na značajnu ulogu savjeta u institucionalnom unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, kao i neophodnoj bližoj suradnji savjeta i resornog Ministarstva
Ministar je skrenuo pažnju da u narednom periodu treba posebno obratiti pozornost da je savjet dužan iskoristi kapacitet, koji im je dao Zakon o manjinskim pravima i slobodama. Numanović je istaknuo da sve manjine u Crnoj Gori trebaju da iskoriste prava, koja su im data, jer svaka manjina to i zaslužuje.

Ministar je rekao da će koliko god je u mogućnosti pomoći savjetu, s nadom da će biti primjer i drugim manjinama, koje se bore za svoja prava. Hrvatsko nacionalno vijeće je zatim nastavilo rad po predviđenom dnevnom redu.