PREDAVANJE O „APOSTOLATU ZA ŽIVOT“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. studenog 2013. - 10:46
Autor: 

Jučer je u Donjoj Lastvi u crkvi Sv. Roka svećenik P.Marko Glogović održao predavanje o „Apostolatu za život". Organizator susreta, povjerenik za pastoral braka i obitelji don Dejan Turza, predstavio je gosta i istakao zahtjevnost i bremenitost u ovom specifičnom pastoralu.
Predavač je prikazao djelovanje Pavlinskog reda, te uputu blaženog Ivana Pavla II. misao vodilju u svome radu: „Žurno je potrebno organizirati jednu svjetsku molitvu za život!" Tako su, ističe P. Glogović, 1999. godine započeli s molitvom, a danas imaju preko 100 molitvenih zajednica širom regije i svijeta.

Mnoštvom primjera iz svoga pastoralnog djelovanja predavač je zaokupio pažnju nazočnih vjernika i svećenika. Udruga „Betlehem" godišnje spasi 100 do 150 djece, imaju pet kuća za nezbrinute žene i djecu. Pozvao je mlade na život u predbračnoj čistoći, a bračne drugove na potpuno predanje. Upozorio je posebno na pažljivost u čistoći misli, pogleda i osjećaja, te je pozvao vjernike da se aktiviraju u školama, bolnicama i župnim zajednicama.
Biskup Ilija Janjić zahvalio je predavaču i istakao da ga je zapanjila mirnoća, bliskost i jednostavnost njegova govora o Božjem pozivu na život, ljepoti braka nasuprot strahoti pobačaja i promiskuitetnog života.
Predavanje je završilo zajedničkom molitvom i pjesmom Majci Božjoj.
Susret je animirala klapa „Vazda mladi" iz Tivta. Pored domaćih vjernika predavanju su nazočili vjernici i svećenici iz Đurica, Krtola, Mula i Sutomora.