REKORDNA SEZONA LUKE KOTOR

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. studenog 2013. - 11:17
Autor: 

Za Lukom Kotor je uspješna glavna nautička sezona koja je okončana 25.studenog, isplovljavanjem posljednjeg ovogodišnjeg velikog kruzera – 180 metara dugog broda „Pacific Princess" pod zastavom Bahama. Do početka naredne sezone sredinom ožujka naredne godine, u luci drevnog grada nastavit će da redovno dolaze dva mala putnička broda – „Athena" i „Artemis", a naredno ljeto Luka Kotor dočekat će s novom upravnom zgradom, kao i modernim putničkim terminalom, čija je gradnja počela ovih dana.

Inače, u periodu od 1.siječnja do 25.studenog ove godine, u Luku Kotor uplovilo je 384 putničkih brodova što je 13,9 posto više nego u uporednom periodu lani, kao i 1.446 jahti što je 3,1 posto bolji rezultat nego prošle godine. Broj putnika koji su brodovima i jahtama ove godine stigli u Kotor iznosi 316.623, što je za čak 29,6 posto više nego lani.
Mjereno na skali od 1 do 5, prosječna ocjena koju su putnici i posade brodova i jahti, koji su se ove godine vezivali na rivi ili sidrili ispod Starog grada, dali poduzeću „Luka Kotor", iznosi 4,6.
Usluge pomorske pilotaže dobile su prosječnu ocjenu 4,75 , vez broda 4,6 s koliko je ocijenjen i rad agencija. Istu prosječnu ocjenu ostvarila je i kategorija „korespodencija i riješavanje problema", dok je sigurnost, te kvalitet lučkih usluga dobili prosječne ocjene od po 4,65.
S.L.
Audio: Direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac

Audio: Direktor TO Kotor Mirza Krcic

Audio: majstor kuhinje Dragan Pericic

Audio: Zanimljivost - remorker SUPAVAL