KREĆU KRUZERI KROZ BOKU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. travnja 2014. - 9:51
Autor: 

Kruzing nautička sezona u Kotoru počinje sutra 3.travnja uplovljavanjem broda "Serenissima", koji je izgrađen 1960. godine i može da primi više od stotinu putnika.
Do kraja travnja najavljeno je 14 manjih i većih kruzera.
Brod "Ventura", koji će uploviti 11.travnja, zbog svojih dimenzija, dužine 290 metara bit će tog dana na sidru ispred Kotora.

Prava kruzing sezona u Kotoru krenut će u svibnju, kada će biti dana i s 5 brodova dnevno. Novi brod kompanije "Princess Cruises", koji je 26. ožujka porinut u brodogradilištu Fincantieri - Monfalcone, „Regal Princess" bit će vezan podno starih zidina Kotora 18.svibnja. Ima kapacitet 3.600 putnika i 2.000 članova posade broda. To je najveći brod kojeg je Fincantieri grupa ili bilo koje drugo talijansko brodogradilište ikad izgradilo.
Od ovih plutajućih ljepotica koje će i ove godine mamiti uzdahe onih koji bi željeli da se nađu na njima, pažnju će izazvati "Prinsendam'', iz flote Holland America.
Prema najavama iz Luke Kotor ove godine ispred Starog grada uplovit će oko 360 kruzera što je za 5 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Ipak, broj gostiju ostat će na prošlogodišnjem nivou, jer se očekuje povećan broj dolazaka jahti, najavili su nedavno iz ove kompanije.