CRNA GORA NA SAJMU TURIZMA „FERIEN 2014“ U BEČU

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 17. siječnja 2014. - 10:35
Autor: 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sa lokalnim turističkim organizacijama primorskih općina, Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu za ovu sezonu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2014" u Beču.
Prvog dana sajma, organizirani su sastanci sa predstavnicima medija i partnerima sa ovog tržišta. Poseban akcenat je dat na predstavljanju ponude za aktivan odmor kao i sastancima sa specijaliziranim turističkim agencijama koje se bave organizacijom putovanja turista koji upražnjavaju aktivnosti na otvorenom, a razgovarano je i o ponudi kružnih tura za nekoliko susjednih destinacija.

Sajam Ferien posjeti značajan broj posjetilaca iz Beča i okruženja, te će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima. Zavisno od interesovanja, posjetioci crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija, putovanja za seniore i sl. Na sajmu učestvuje 750 izlagača iz preko 70 zemalja i očekuje se da će ga posjetiti oko 150.000 posjetilaca.
Na štandu Crne Gore učestvuju predstavnici turisticke privrede: HG "Budvanska Rivijera", "Montenegro Stars Hotel Group", HTP "Ulcinjska Rivijera", agencije "Globtour", "Montenegro Travel Idea", "AMC communications", Montenegro Airlines I Turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja.
Istraživanja pokazuju da su austrijski turisti u prethodnim godinama putovali češće, sa kraćim boravcima i uglavnom su preferirali raznovrsnije odmore. Welness odmori, posjete gradovima, kratka putovanja, aktivan i raznovrsan odmor, daleke destinacije i boravak u hotelima od 4 i 5 zvjezdica su, prema Euromonitor International, bili najzastupljeniji u 2012. godini. Prema njihovim podacima, 40% svih putovanja u inozemstvu je obuhvatalo od 1 do 3 noćenja, jednoj trećini je odmor trajao od 5 do 8 dana, a nešto manjem dijelu od jedne trećine odmor je trajao od 13 do 15 dana.
Posljednjih godina, turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do studenog 2013. godine, Crnu Goru je posjetilo preko 16.700 turista iz Austrije koji su ostvarili skoro 75.000 noćenja, što je za 6% više u odnosu na prethodnu godinu.