AUSTRIJANCI ZAINTERESIRANI ZA TURISTIČKU PONUDU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 21. siječnja 2014. - 10:39
Autor: 

Turistička organizacija Tivat u suradnji s NTO Crne Gore i nacionalnim avioprevoznikom "Montenegro Airlines", lokalnim turističkim organizacijama primorskih općina i turističkom privredom predstavila je turističku ponudu za ovu sezonu na međunarodnom sajmu turizma "Ferien 2014", koji se održao u Beču u periodu od 16. - 19.siječnja 2014.godine.
Sajam "Ferien" posjeti značajan broj posjetitelja iz Beča i okruženja, te je ponuda bila prezentirana direktnim korisnicima. Zavisno od interesiranja, posjetitelji su na štandu Tivta mogli dobiti informacije o ponudi namijenjenoj obiteljima sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, kulinarskih specijaliteta, nautičkog turizma, kulturnog turizma i manifestacija.

Najveći interes turisti su pokazivali za katalog privatnog smještaja kao i za hotele u našem gradu, a ono što ih je oduševilo je informacija da kompanija "Montenegro airlines" ima u planu da za Ljeto 2014 uvede direktan let Tivat- Beč.
Na sajmu je sudjelovalo 750 izlagača iz preko 70 zemalja, i prema procjenama organizatora posjetilo ga je oko 150.000 posjetitelja. Istraživanja pokazuju da su austrijski turisti u prethodnim godinama putovali češće, sa kraćim boravcima i uglavnom su preferirali raznovrsnije odmore.
Posljednjih godina, turisti s austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do studenog 2013. godine, Crnu Goru je posjetilo preko 16.700 turista iz Austrije koji su ostvarili skoro 75.000 noćenja, što je za 6% više u odnosu na prethodnu godinu.