DAN DRŽAVNOSTI HRVATSKE PROSLAVLJEN PRIJEMOM VELEPOSLANIKA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 17. lipnja 2011. - 10:16
Autor: 

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske (25. lipnja) Veleposlanik Republike Hrvatske dr.Sc. Petar Turčinović priredio je sinoć u restoranu Plavnica, prijem za državne zvaničnike, diplomatski kor, crkvene veledostojnike kao i za brojne ličnosti javnog i kulturnog života.
Himne država Crne Gore i Hrvatske otpjevala je mlada crnogorska operska diva Milica Rajičević koja se usavršavala u Hrvatskoj a stipendiralo je Hrvatsko veleposlanstvo iz Crne Gore. "Odu radosti" himnu EU izveli su dvoje glazbenika koji su predstavljeni kao "gospodin Crna Gora" i "gospođa Hrvatska". Velposlanik Petar Turčinović podsjetio je da glazbenici "simboliziraju i demostriraju da naše zemlje mogu uspješno da surađuju. Hrvatska je nakon šestogodišnjih pregovora na vratima Evropske unije i pomoći će Crnoj Gori na putu euro atlanskih integracija."

Hrvatsko veleposlanstvo svake godine povodom Dana državnosti predstavi po jednu svoju županiju, ovaj put predstavljena je Primorsko - goranska županija svojim poznatim autohtonim vinima kao i gastronomskim delicijama.
U veoma zanimljivom perfomansu nastupili su klapa Nevera, harmonikaši, riječke plivačice sinhronog plivanja a župan Zlatko Komadina predstavio je županiju na simboličan način te poklonio veleposlaniku Turčinoviću šampanjac od Žlahtine - autohtone sorte bijelog grožđa, koji je sazrio ispod mora u Kvarnerskom zaljevu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske ne samo da je obilježilo dvadesetogodišnji jubilej državnosti već je i uspješno prezentiralo brojnim zvanicama svoju državu, turističku, prirodnu, kuturnu, gastronomsku i gospodarsku ponudu.
Audio: Dr. Sc. Petar Turčinović