POSJETA GRADONAČELNIKA DUBROVNIKA KOTORU

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 23. studenog 2010. - 13:34
Autor: 

Delegacije grada Dubrovnika predvođene gradonačelnikom Androm Vlahušićem na poziv gradonačelnice Kotora Marije Ćatović danas je posjetila Kotor. Sastanku su prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske Petar Turčinović i generalni konzul Božo Vodopija.
Ovo je prva zvanična posjeta gradonačelnika Dubrovnika Opštini Kotor.

Razgovaralao se o razmjena iskustava u upravljanju Gradom, uzimajući u obzir kulturno-povijesne sličnosti Kotora i Dubrovnika, kao i zajedničke napore u razvoju dobrosusjedskih odnosa i širenju regionalne suradnje. Iskustva u načinu organizacije Dubrovnika i Kotora, nadležnostima lokalne samouprave , prihodima gradova, te o načinu na koji se prihodi ostvaruju. Organizacija luka funkcioniranja, prijem i prihvat putničkih brodova i jahti takođe su bili tema današnjeg skupa te način funkcioniranja i iskustva u radu Turističke zajednice, iskustva Kotora i Dubrovnika u adekvatnoj valorizaciji bedema i ostalog kulturnog nasljeđa.
" Grad Dubrovnik je odlučio da uspostavi tijesnu suradnju sa gradom Kotorom svjestan da su teška vremena za nama, ali prihvatili smo da je budućnost u suradnji ova dva grada, dva naroda i ove dvije države pokazatelj u kojem smjeru ova regija treba da ide. Donijeli smo odluku da ćemo u narednom proracunu značajno pomoć izgradnju budućeg Hrvatskog doma u okviru konzulata. Direktna poruka sa ovog sastanka je da ovi gradovi ne zive u prošlosti nego u sadšnjosti i budućnosti i to je poruka gospodarstvenicima i stanovnicima " kazao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.
Marija Ćatović gradonacelnica Kotora istakla je kako su konkrtizovane aktivnostima u oblastima o kojima se razgovaralo kako bi suradnici nastavili i krenuli u konkretnu realizaciju dogovorenih aktivnosti i izradu zajedničkih projekata. "Za cijelu regiju je veoma značajno što su zajednički tri grada Kotor Dubrovnik i Mostar potpisali aplikaciju za Mediteranske igre 2021 god."
Audio: Petar Turčinović - Veleposlanik RH u RCG

Audio: Andro Vlahušić - Gradonačelnik Dubrovnika

Audio: Marija Ćatović - Gradonačelnica Općine Kotor

Foto: Anton Marković - Gula