8. MEĐUNARODNI SAJAM ZDRAVE PREHRANE LJEKOVITOG BILJA I ZELENOG PODUZETNIŠTVA - DUBROVNIK

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. ožujka 2011. - 20:31
Autor: 

U dubrovačkom hotelu "Valamar Lacroma" danas je otvoren 8. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji je okupio oko tristotinjak izlagača. Sajam je iz godine u godine sve bolji, a Vedran Kraljević, voditelj sajma, kazao je kako Dubrovnik vidi kao glavnu eko-turističku destinanciju i da žele da sajam bude vodeći na Mediteranu koji će svojim programima poticati razvoj tradicijskog, eko poduzetništva i ruralnog razvoja. Pod motom "Iz gospodarske krize u poduzetničku agresiju" posjetioci će iduća tri dana moći vidjeti i kupiti doslovce sve od prehrane, nakita, prirodne kozmetike, eko proizvoda, vina, konditorskih proizvoda, čajeva, suvenira kao i raznih delicija.

Na otvorenju su, među ostalima, okupljene pozdravili i gradonačelnik Andro Vlahušić te dožupan Frano Skokandić. Posebnu pozornost okupljenih na otvorenju sajma ove je godine zaokupio 'Pizzica de cuore' ples koji predstavlja osjećaj ljubavi i strasti, a u kojem je mlada talijanka plesala uz ritam bubnjeva i violine. Značajan je svakako i regionalni karakter sajma jer su predstavljeni proizvodi iz okruženja Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao i italijanske regije Puglia.
Crna Gora se predestavila sa osam proizvođača autohtonih eko proizvoda.
Privredne komore Crne Gore uz njeguški pršuti i sir, predstavila je i vino Vranac kao i maslinovo ulje maslinarskog društva "Boka". Za sutra je prdviđeno predstavljanje bokeljskog pijata kao i knjiga "Bokeljska kužina " autorke Vlaste Mandić pod dirigentskom palicom Veljka Barbijerija uz zvuke klape "Bisernica Boke". Više poslušajte u našim audio zapisima.
Audio: Vedran Kraljević voditelj sajma

Audio: Andro Vlahušić gradonačelnik Dubrovnika

Audio: Filo Biskupović dopredsjednik Općine Kotor

Audio: Vlasta Mandić autorica knjige Bokeška kužina