13. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. siječnja 2016. - 9:47
Autor: 

Tradicionalni, 13. po redu Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se od 17. do 20. ožujka u hotelu Tirena -Babin kuk Dubrovnik. Organizator je Dubrovnik sun d.o.o., a  manifestacija se održava u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA  d.o.o., Hrvatske gospodarske komore – ŽK  Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.,

- Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva. Travnja, 2005.g. sa našeg sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom. Na 12.Mediteranskom sajmu 2015.g. izlagalo je oko 300 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 30.000 tisuća posjetitelja - odsjećaju organizatori.

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje sa novim proizvodima, (hybridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanje manifestacije dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda.

I ove godine slijedi promocija domaćih kvalitetnih proizvoda, te niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.