SNIMANJE CRNOGORSKE OBALE

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 09. srpnja 2011. - 8:58
Autor: 

U sklopu projekta riječke udruge "Obala naših unuka", filmski je snimljeno 15 sati odnosno 117,4 nm crnogorskog dijela Jadranske obale u visokoj HD tehnici.
"Točnije, promjenio sam jednu konstantu u računanju postotka snimljene obale. Do sada smo baratali sa podatkom da je zadatak snimiti cijelu hrvatsku obalu, međutim kako smo snimili velki dio susjedne Crne Gore ne možemo baratati sa tim zadatkom i dužinom od 3150 nautičkih milja. Rastu nam apetiti i postavili smo ljestvicu malo više. A to je istočna obala Jadrana. Za sada sam u formulu pribrojio crnogorsku obalu, ali ćemo uskoro na sastanku Udruge odrediti novi cilj. Mislim da će to biti od Vlore u Albaniji do Trsta. Ovako je porasla dužina snimljene obale, ali je malo pao procenat snimljene obale" kaze predsjednik udruge Vlatko Ignatoski.

Putem portala www.obala.hr možete interaktvno gledati i crnogorsku obalu snimljeno je 15 sati odnosno preko 117 milja obale. To nije cijela obala. Nedostaju snimka velike plaže na ušću rijeke Bojane i dio od Starog Ulcinja do Bara. Taj dio je planiran snimiti krajem ljeta. Tako će Crna Gora imati prva cjelovitu snimku obale na ovom portalu.
"Već sad mozetu uživati gledjući Boku, Gospu od Škrpjela, Sveti Juraj, Gospu od Milosti, otok Katič hrid Svetu Nedjelju, Kotor, Bar, Sveti Stefan, Budvu, Mamulu kao i ostale djelove predivne crnogorske obale, koja je mnogo manje devastirana nego što smo očekivali kada smo započinjali snimanje kaže za Radio Dux Dario Štefek član udruge Obala naših unuka.
Na portalu Radio Dux-a u rubrici video mozete pogledati filmove Gospa od Milosti, Gospa od Škrpijela, Katič i Svetu Nedjelju otoci ispod Petrovca.
U Pomorskom muzeju Kotor krajem listopada održati će se izložba "Panorame obale u doba Riegera i danas" kao i multimedijalna prezentacija projekta sa snimcima crnogorske obale na velikim ekranima, te izložba fotografija sa snimanja crnogorske obale.
Audio: Predsjednik udruge Vlatko Ignatoski

Audio: Dario Štefek - Obala naših unuka