Akcija „Očistimo svijet“ na teritorij Općine Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. rujna 2016. - 9:19
Autor: 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Općine Tivat u suradnji s poduzećem Komunalno doo Tivat obilježit će 15. rujan – u svijetu poznat kao dan akcije „Očistimo svijet“, na način što će uređivati javnu povšinu kod sportskog terena u Gošićima. Akcija će se održati u četvrtak 15. rujna od 9 sati. Zaposleni u Općini Tivat će uz pomoć kolega iz Komunalno doo Tivat, učiniti da ova lokacija, na kojoj se druže i okupljaju stanovnici Gošića, izgleda što ljepše i uređenije.

U prethodnom periodu Komunalno je saniralo drvene klupe i nadstrešnicu koje su vremenom propale i oštetile se. „U sanaciju je uložen veliki trud, veliki broj radnih sati stručnih lica i sredstva u iznosu od oko 1000 eura. Moram naglasiti da sam više nego prijatno iznenađen predusretljivošću mještana Gošića, koji su svakodnevno bili prisutni na lokaciji i svojim angažovanjem doprinijeli bržem završetku kompletne rekonstrukcije. Ta pozitivna energija na koju smo naišli je izuzetna“, istakao je direktor Komunalno doo Tivat, Tonko Lukšić.

Tijekom planirane akcije bit će ofarbana ograda kojom je ovaj prostor ograđen. Također planirano je farbanje mobilijara na obližnjem dječjem igralištu, koji je u prethodnom periodu saniran od strane Komunalnog. Općina Tivat osigurala je biljke koje će biti posađene, dok je  Komunalno obezbijedilo potrebnu boju i četke za farbanje.

„Ovo je akcija koju sekretarijat na čijem sam čelu, organizuje svake godine. Sada po prvi put radimo na ovoj lokaciji, koja se nalazi izvan centra grada, i ubuduće će nam upravo ovakve lokacije biti prioritet. U akciju se svesrdno uključila i Mjesna zajednica Krtoli, pa im ovim putem zahvaljujem“, rekla je Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost . 

A ususret akciji “Očistimo svijet, prenosimo još jednu vijest za ljubitelje Gradskog parka Tivat”. Naime, fontana ispred spomenika herojima Spasiću i Mašeri, ponovno radi, zahvaljujući velikom trudu i radu zaposlenih u poduzećima Komunalno doo Tivat i Vodovod i kanalizacija Tivat doo, a na inicijativu predsjednice Općine Snežane Matijević.

Prethodno je očišćen i uklonjen sav otpad, odrađena manja intervencija na postojećoj instalaciji,  zamijenjena pumpa, dovedena svježa voda, a kao rezultat, svi koji odluče da prošetaju parkom uživat će u lijepom prizoru i zvuku vode koja teče.