Antonija Vučinović – solistički koncert u Luštici Bay

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 17. rujna 2021. - 8:43
Autor: 

„Koncertni repertoar u Luštici Bay ove godine je pažljivo koncipiran, uz prave operske atrakcije koje će zadovoljiti ukuse i vrsnih poznavalaca ove umjetnosti, ali i onih koji se tek upoznaju sa magijom opere. Nakon izvođenja programa “Operosa Montenegro Opera Festivala“, te izvanrednog muzičko-scenskog djela „Ljetnji kapric“ i koncerta istaknute crnogorske operske dive Milice Raičević, publici će se solističkim koncertom u svom gradu predstaviti tivatski sopran, Antonia Vučinović“ - -najavljuju organizatori.

Bogat program koncerta u subotu, 18. 9., u 20.30 h,  u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, ponudit će arije iz najčuvenijih opera koja su odavno izašle izvan okvira teatra i postala poznata među najširom publikom. Posjetitelji će imati priliku  čuti prave dragulje talijanske, ruske i njemačke vokalne glazbe u izvođenju mlade talentirane operne dive Antonije Vučinović, uz klavirsku pratnju Alekseja Molčanova (Oleksiy Molchanov) te čelistice Ane Dulović, kao specijalnog gosta koncerta.

„Raduje me prilika da nakon virtuelnog koncerta prošle godine, u rodnom gradu održim solistički koncert upravo u Luštici Bay koja se dokazala kao svojevrsna kulturna i koncertna platforma, gdje, naročito domaći izvođači, imaju šansu da nastupe pred međunarodnom publikom. Najizazovnije je pjevati pred svojim sugrađanima i pred mojim Tivtom. Pjevaću u ovom prekrasnom ambijentu, tako inspirativnom mjestu, iz kojeg vidim more gdje god da se okrenem. Zato i biram program koji slavi ljubav i život. Prvi put ću pjevati cijeli koncert u Tivtu pred publikom i već sada me obuzimaju intenzivne emocije“, izjavila je talentirana dvadesetogodišnja operna pjevačica.

U nesvakidašnjem ambijentu, pod vedrim nebom, preplitanje probranih melodija u izvođenju Antonije i zvukova morskih valova  nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 „Publika će uživati u djelima Pučinija, Vivaldija, Mocarta, Rahmanjinova, i drugima arijama među kojima je i Daničina „U dalekom drenopolju“, iz opere „Balkanska carica“. Pored brojnih sportskih, gastro i drugih sadržaja, ova sezona u Luštici Bay je u znaku bogatog muzičkog i kulturnog programa. Svaki posjetilac će u Luštici Bay naći nešto za svoju dušu. Koncerti popularnih pop pjevača i nastupi poznatih di-džejeva smjenjuju se sa operskim arijama i koncertima klasične muzike", kaže Maša Radulović, menadžerica korporativnih komunikacija u Luštici Development.

Antonia Vučinović zanimanje za glazbu  i scenu pokazuje još od malih nogu. Studentica je jedne od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu MDW – „Universität für Musik und darstellende Kunst Wien“ u Beču, Austrija. Akademija je 2018. godine proglašena za najbolju svjetsku glazbenu akademiju. Osvojila je brojne nagrade iz solo pjevanja na državnim i međunarodnim natjecanjima i priredila niz solističkih koncerata u zemlji i inozemstvu . Prošle godine je sudjelovala  u prvoj operi u našoj zemlji, „La Boheme“ – Đakoma Pučinija (Giaccomo Puccini), dok će u idućeg mjeseca ove godine igrati u Mocartovoj operi “Don Giovanni” u Beču.

Koncert u Luštici Bay se održava uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Ulaz je besplatan.