Atraktivna trka karića u nedjelju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. ožujka 2022. - 10:34
Autor: 

„Karotrc“ 53. Praznika mimoze, koji je prošle nedjelje odložen zbog kiše, bit će održan u centru Herceg Novog u nedjelju, 13. 3. Vozači iz Crne Gore i regije će pokušati da za što kraće vrijeme na svojim karićima pređu stazu dugu 700 metara od nekadašnjeg hotela „Rudnik“ do gradske luke.

„U nedjelju očekujemo fenomenalno vrijeme! Više od 130 takmičara na ručno izrađenim vozilima - karićima spustiće se iz srca grada do luke Škver. Nagrađujemo najbrže, ali i najsporije, najatraktivniju vožnju, najstarijeg takmičara, najmaškaraniji karić...sve se ocjenjuje. Dođite i budite dio jedinstvene trke“, poručuju iz novske Nevladine organizacije „Maškare“.

Start ove atraktivne i izazovne trke zakazan je za 12h, čemu će prethoditi prijava natjecatelja, tehnički pregledi ispravnosti samih karića, provjera zaštitne opreme i probna trka u 11 h. Ekipe će biti podijeljene u tri kategorije: jednosjedi, dvosjedi i trosjedi.

Za sudjelovanje na trci prijavili su se vozači iz: Trebinja, Banja Luke, Beograda, Kruševca, Šibenika, Prugova, Tivta, Kotora, Cetinja, Podgorice i Herceg Novog.

Cilj je na Škveru, gdje će biti upriličeni gozba za natjecatelje i dodjela nagrada, uz glazbeni dio programa, u kojem će nastupiti novski sastav „Low Voltage“.

Trka karića je prva trka takve vrste u Crnoj Gori i Herceg Novom, a i ove godine je organizira NVO „Maškare“ u suradnji s Općinom Herceg Novi i JUK „Herceg-fest“, u okviru programa Praznika mimoze.