Bogat i kvalitetan novogodišnji program u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. - 13:51
Autor: 

U Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat danas je održana konferencija za novinare povodom dočeka Nove 2017. godine u Tivtu. Naime, ovo je prvi organizirani doček Nove godine u Tivtu, te je planiran bogat i zanimljiv program za sve uzraste.

Program ovogodišnjeg dočeka Nove godine predstavili su sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat Dubravka Nikčević, direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić, kao i Tonći Francesković, ispred Udruženja poduzetnika.  Nazočne je pozdravila predsjednica Općine Tivat dr. Snežana Matijević, koja je glavni inicijator ovog projekta.

Posljednjeg dana Stare godine, na Gradskoj rivi Pine nastupit će „Prljavo kazalište“. Prije njih atmosferu će zagrijati DJ Perry, kao i Nina Petković i bend „Dan poslije“. Prvog dana 2017. godine, u popodnevnim satima, nastupit će violončelistica Ana Rucner, dok u večernjim satima nastupa ponovno DJ Perry, kao i Vanja Radovanović i bend „Osmo dva“, a nakon toga slijedi koncert Harisa Džinovića.

Tonći Francesković upoznao nas je s ostalim glazbenim programom, koji će početi već 26. prosinca, kada će nastupiti popularni „Tropiko bend“. Zatim, 27. prosinca slijedi Edi & bend Spomenari, 28. prosinca slušat ćete klapu „Stari kapetan“, 29. prosinca nastupaju „Pljevaljski tamburaši“, 30. prosinca uživat ćete uz Gorana Vukošića, dok će 2. siječnja nastupiti sastav „Teška industrija“, uz lokalne tivatske bendove. Pored toga, bit će održani nastupi brojnih DJ-eva, dječji programi, kao i programi za djecu s posebnim potrebama. Također, u ugostiteljskim objektima će biti bogata gastro ponuda, tijekom cijelog dana.

Na konferenciji je priopćeno da se jako vodilo računa o tehničkoj opremljenosti, kao i o sigurnosti svih koji će Novu 2017. dočekati u Tivtu. Bit će angažirane agencije za obezbjeđenje, redarska službu, predstavnik granične policije, te plovni objekt sa spasiteljima, Služba zaštite i spašavanja, Službe hitne pomoći, Komunalna inspekcija i Komunalna policija.

Ono što je posebno zanimljivo je da će u ponoć biti priređen spektakularni vatromet, koji će biti ispaljen s trajekta na moru. U financiranju vatrometa dijelom je sudjelovao i hotel „Regent“, kao i kompanija „Primorje“ iz Tivta.  Također, povest će se računa i o problemu parkiranja, za koji Općina već ima detaljno razrađen plan.

Grad će i ove godine biti ukrašen, a akcent će biti stavljen na šetalištu Pine. Za ukrašavanje Grada izdvojeno je oko 69.000 eura.

Za realizaciju ukupnog programa Općina Tivat izdvojila je 130.000 eura, od čega je 35.000 izdvojeno za troškove izvođača glazbenog dijela programa. U financiranju će sudjelovati i  Turistička organizacija Tivat s oko 40.000 eura, kao i Udruženje poduzetnika