10. Festival "Purgatorije"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. lipnja 2014. - 13:45
Autor: 

Danas je u Galeriji ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu održana pres konferencija povodom predstojećeg 10. Festivala mediteranskog teatra "Purgatorije" koje će biti održano od 26. lipnja do 4. rujna.

"Program festivala sadrži blizu 40 pozorišnih predstava, oko 20-ak muzičkih programa, 6 književnih programa i 5 likovnih izložbi", kazala je ravnateljica Centra za kulturu Tivat, Milena Radojević.
Posebnu pažnju, Radojević je posvetila predstavi "Providenca", koja će se u Tivtu premijerno održati 20. srpnja, u produkciji CZK Tivat.

Radojević dodaje da je "u Beogradu izabrana najbolja gostujuća predstava u periodu maj 2013/maj 2014, i to je upravo naša predstava "Filomena. U Beogradu su birali 10 najuspješnijih predstava u toku protekle pozorišne sezone. Pet od tih najuspješnijih predstava su na našem repertoaru ovog ljeta u Tivtu", najavila je ona.

Na pres konferenciji govorio je i izvršni ravnatelj Centra za kulturu Tivat, Neven Staničić, koji se osvrnuo na likovni dio festivala, najavljujući kolektivnu izložbu fotografa i slikara iz Splita, kao i "povratak" slikara Ivice Aranđusa u Tivat. Staničić je istakao kako je Centar za kulturu Tivat među rijetkima uspio izvesti 7 aktivnih predstava 7 noći za redom.

Purgatorije će koštati 175.000 eura, bez produkcije, a 66.000 eura je izdvojeno za novu kazališnu predstavu.

Pokrovitelj festivala je Općina Tivat, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore. Generalni sponzor je Luštica Bay. Zlatni sponzori: Porto Montenegro, aerodromi Crne Gore, "Boka group".

"Purgatorije" počinje 26. lipnja predstavom "Avgust u okrugu Sejdž" na ljetnjoj pozornici u Tivtu u 21:30 sati.