Dan otvorenog srca „za Iliju“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. prosinca 2018. - 9:40
Autor: 

Dječak star 45 dana, Ilija, kome je neophodna operacija srca dobit će sredstva prikupljena na desetom humanitarnom novogodišnjem bazaru „DAN OTVORENOG SRCA“, odlučio je Organizacijski odbor manifestacije kojim predsjedava predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac.

Prijedlog da se prikupljeni novac usmjeri za liječenje novorođenog mališana koga operacija na srcu očekuje 14. 1., stigao je od pedijatrijske službe Doma zdravlja Tivat.

Bazar će biti održan u četvrtak, 20. 12., na Trgu magnolija, od 11 sati ili, u slučaju loših vremenskih prilika, u holu administrativne zgrade Općine Tivat. Vizalni identitet bazara uradio je Brand New Tivat, a organizatori manifestacije su tradicionalno Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst.

„Prikupljena sredstva usmjeravaju pojedincu, djetetu, kojem je najpotrebnije i uglavnom je riječ o sredstvima za liječenje. U zavisnosti od sredstava, moguće je da ćemo obezbijediti i sredstva za podršku liječenja još dvoje djece. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave štandove na bazaru a svim ljudima dobre volje da nam se pridruže kako bismo i ove godine manifestaciju organizovali na najbolji mogući način. Dobrodošao je svako ko može da donira odnosno ponudi na prodaju na bazaru knjige, igračake, cvijeće, kolače, suvenire, bižuteriju, antikvitete, ručne radove si lično“, priopćila je Darka Ognjanović, sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja. 

Zainteresirani mogu prijaviti štand mailom na mladisport@opstinativat.com ili pozivom na broj (032) 661 319 ili u kancelariji 16A Sekretarijata.

 

 

Foto: Općina Tivat / Brand New Tivat