Tivćani svim srcem za Iliju

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 22. prosinca 2018. - 8:55
Autor: 

Uz sudjelovanje više od 40 izlagača, bogatu ponudu i veliku potporu građana, održan je Deseti humanitarni novogodišnji bazar „Dan otvorenog srca – Za Iliju“.

Na bazaru je prikupljeno 6.572 eura i sredstva će biti usmjerena za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i po kojeg 14. 7. očekuje operacija srca. Iznos nije konačan budući da Petlići FK Arsenala namjeravaju da prihod od karata za utakmice u subotu usmjere u ovaj fond.

Predsjednik Općine Tivat, dr. Siniša Kusovac otvorio je bazar i čestitao jubilej – desetu godišnjicu humanitarnog novogodišnjeg događaja koji tradicionalno organiziraju Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst.

„Humanost je najveće bogatstvo čovjeka. Nadam se da ćemo i ove, kao i prethodnih godina biti na visini zadatka“, rekao je predsjednik. Prikupljena sredstva sa događaja uvijek se usmjeravaju djetetu iz Tivta kojem je to najpotrebnije. Ove godine je na prijedlog pedijatrijske službe Doma zdravlja odlučeno da to bude beba Ilija.

Podsjećajući da je danas i Međunarodni dan solidarnosti, sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović ocijenila je da je Tivat kao i uvijek grad koji pokazuje humanost.

„Hvala svim učesnicima, izlagačima, preduzetnicima i donatorima što su doprinijeli da Dan otvorenog srca bude svim srcem za Iliju“, rekla je Ognjanović.

Predsjedniku i Ognjanovićevoj jubilej je čestitala malena Anastazija za koju je bio organiziran jedan od prethodnih Dana otvorenog srca, a na današnjem je sudjelovala kao članica plesne grupe Belisima.

Za volontera godine Zelenog tima proglašena je obitelj Filip, a Zelenu plaketu i maslinu uručila im je Nevenka Saveljić, kao najaktivniji član Zelenih.

Predsjednica Zelenog tima Tatjana Jelić, istakla je da je taj tim za sedam godina sproveo više od 150 aktivnosti uz nesebičnu pomoć građana djece i NVO Tivta.

Turistička organizacija Tivta nagradila je Tivćanku Maju Jokić vaučerom za večeru za dvoje u hotelu Montenegrino. Jokićeva je bila 100 osoba koja je sudjelovala u Click4Help – inicijativu u kojoj poznati tivatski fotografi, predvođeni Mikom Đuričićem rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog.  Akciju pomažu TO Tivat, tim Vlado Hair Design, restoran One, City Hall i D-photo.

Štandove na bazaru, pored ostalih, imali su i Komunalno doo Tivat, Općina Tivat, Muzej i Galerija, KK Teodo, brojni poduzetnici, nevladine organizacije i pojedinci.

U zabavnom djelu programa nastupili su Dječiji savez Tivta, djeca iz JPU „Bambi“, OŠ Drago Milović i SMŠ „Mladost“, potom plesni klubovi Enigma, Modest i Belisima, KUD Kadena. Nastupili su i kvartet saksofona - Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević. Mališani javne predškolske ustanove „Bambi“ priredili su ritmiku “Kišobran za dvoje”, a gostima su recitirali Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ “Drago Milović”.

 

 

Foto: Općina Tivat