Doček veličanstvenih „Ajkula“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. siječnja 2016. - 13:08
Autor: 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore stigla je u tivatsku zračnu luku, gdje su ih dočekali članovi obitelji i nekoliko stotina navijača skandirajući i pjevajući. Vaterpolo ekipu pozdravili su i ministar Ivan Brajović i gradonačelnik Tivta Ivan Novosel.

„Ovo je istorijski uspjeh i mislim da su posebno posljednje tri utakmice koje smo odigrali zaista za anale. Vratili smo se ponovo u svjetski vrh, to smo željeli, ujedno smo uspjeli da izborimo plasman na Olimpijske igre. Od sinoć ostaje žal, ali ja sam ponosan na svoje saigrače, ovakva jedna igra, jedinstvo i motiv koji nas je krasio tokom šampionata zaista odavno nije viđen“, izjavio je za RTCG kapiten crnogorke reprezentacije Nikola Janović.

Reprezentativac Aleksandar Ivović istakao je kako mu je drago što su doma donijeli medalju, ali da su ipak tužni što su izgubili finale: „Mi smo se vratili s lijepim uspomenama iz Beograda, jer smo ostvarili prva dva cilja koja su bila pred nama: izborili smo vizu za Rio i osvojili smo medalju, što smo davali u najavama pred odlazak u Beograd. Ne bih izdvajao nijednu posebno utakmicu, jer mislim da je svaka bila odrađena na visokom nivou, najteža nam je možda na psihološkom planu bila utakmica protiv reprezentacije Italije, ali smo bili jako pripremljeni“.

Selektor reprezentacije Vladimir Gojković naglasio je da smatra da su bolje odigrali od srpske reprezentacije: „Svakako postoji žal kad izgubite finale, da smo izgubili ubjedljivo onda ne bi imali ni za čim da žalimo, ali izgubili smo pod dosta čudnim okolnostima, ali ne može se reći da smo bili loša ekipa, bili smo bolji, ali bilo je nekih stvari koje su mogle da utiču na taj rezultat. Pobijedili smo dvije velike ekipe parirali smo Srbiji u posljednje dvije godine“.

Gojković je istakao kako će vjerojatno dio igrača nakon ljeta u mirovinu, te da nemaju dovoljno mladih igrača, ali da već pravi planove i strategije za budućnost.