Dodijeljene učeničke knjižice polaznicima hrvatske nastave

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. srpnja 2023. - 11:07
Autor: 

Još jedna nastavna godina je završila, a obilježena je dodjelom učeničkih knjižica polaznicima nastave hrvatskoga jezika i kulture u Tivtu i Kotoru. Učenicima, koji pohađaju nastavu u Kotoru, knjižice su uručene u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske, dok su učenicima u Tivtu knjižice dodijeljene u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

U Kotoru, kao i u Tivtu, pored učiteljice Tanje Grabić, koja je bila na zamjeni prethodna četiri mjeseca, dodjeli knjižica nazočili su generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević, kao i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković.

Generalna konzulica je  pozdravljajući djecu i roditelje  izrazila zahvalnost te istakla  značaj hrvatske nastave u Crnoj Gori, koja  doprinosi jačanju identiteta i  pripadnosti hrvatskom narodu.

Gospodin Deković je istakao bezuvjetnu potporu hrvatskoj nastavi  te čestitao  učenicima na uspješno završenoj školskoj  godini.

Konzulica Lončarević i predsjednik HNV- a  govorili su i o mogućnosti školovanja u Republici Hrvatskoj, gdje  je Središnji državni ured za Hrvate izvan RH  do sada bio podrška učenicima iz Crne Gore te intenzivno  surađivao s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Učiteljica Grabić izrazila je zahvalnost na potpori učenicima i roditeljima  što su godinama dio hrvatske nastave te poželjela  svim učenicima uspjeh u  daljnjem školovanju.

U sedmom mjesecu učenike  očekuje terenska nastava, kada će imati priliku upoznati se s poviješću Zadra. Želimo im sretan put, a naravno da ćemo vas informirati o njihovim dojmovima predivnog Zadra.