„Fešta kamelija" u Stolivu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. ožujka 2015. - 11:26
Autor: 

Manifestacija „Fešta kamelija", koja se tradicionalno organizira u  Stolivu    jučer je održana  u organizaciji Nevladinog udruženja „Kamelija" i Mjesne zajednice Stoliv.  U ime organizatora nazočne su pozdravili predsjednik NVU „Kamelija" Vinko Vujović i predsjednik Mjesne zajednice Stoliv Borisav Mustur, a manifestaciju je otvorio potpredsjednik Općine Kotor Tvrtko Crepulja te naglasio da će se u granicama mogućnosti ova manifestacija uvijek podržati. Usprkos kiši brojni posjetitelji su uživali u manifestaciji i u delicijama koje su pripremile vrijedne mještanke. Tanja Krstović, diplomirana inženjerka  hortikulture u JKP Tivat i slikarica Tinda Bulatović proglasile su  najboljima cvjetne  aranžmane od kamelije i najljepše uređen đardin.

Za najbolje cvjetne  aranžmane od kamelije proglašeni su: „ Stara prčanjska crkva“  Tonke Marković, „Prozor u cvijetu“ Dragane Ćulafić, a posebna  nagrada pripala je radu“ Kariola“ autorice Rade Jakšić, kao  i radovima učenika OŠ „Drago Milović“ iz Tivta. Najljepše uređen đardin koji je zauzeo prvo mjesto je đardin Tonke  i Vere Marković. U Domu kulture također je  priređena  izložba aranžmana od cvijeta kamelije, izložba likovnih i literarnih radova  učenika Osnovne škole „Drago Milović“ iz Tivta.

Bogat glazbeni program doprinio je da posjetitelji koji su došli iz svih krajeva Boke i šire uživaju u mušljama i vinu. Ova manifestacija je dokaz da moramo njegovati duh Boke i  truditi se da svake godine događaji koji prezentiraju Boku žive i dalje.