Stolivska fešta za sve generacije

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. travnja 2017. - 10:40
Autor: 

Tradicionalna manifestacija „Fešta kamelija“, koja se svake godine održava u Stolivu u prisustvu mnogobrojnih posjetitelja, otvorena je jučer ispred Doma kulture „Niko Bilafer“, u organizaciji NVU „Kamelija“ i Mjesne zajednice Stoliv.

Manifestaciju je otvorio novoizabrani gradonačelnik Općine Kotor Vladimir Jokić: „Želim da zahvalim organizatorima što, po ko zna koji put, uspjevaju da organizuju ovu feštu, i da uz priču o cvijetu koji je došao u Boku, priču o ljubavi, ozvaniče početak turističke sezone. Nadam se da će ova turistička sezona biti upravo onakva kakva je njihova fešta – puna boja i puna ljubavi“.

U ime organizatora nazočne su pozdravili predsjednik NVU „Kamelija“ Vinko Vujović i predsjednik MZ Stoliv Boro Mustur, koji su svima poželjeli dobrodošlicu. Gospodin Vinko Vujović je istakao da su dobili poziv od Udruženja kamelija iz Opatije da nazoče izložbi kamelija koja počinje 7. travnja ove godine.

Kao i svake godine, posjetitelji su na mulu imali prilike vidjeti igrokaz koji prikazuje dolazak kapetana koji je donio prvu sadnicu cvijeta kamelije u Boku kotorsku. U okviru programa, najmlađi su govorili stihove i pjevali, nastupile su mažoretke i Kulturno umjetničko društvo,  a bila je održana i tradicionalna „Mušuljada“, uz obilje vina.

U okviru manifestacije, održano je i proglašenje najboljih cvjetnih aranžmana, koje je proglasio Hartmut Ajzen iz Udruženja kamelija iz njemačkog grada Ahena. Nagradu za najbolji cvjetni aranžman dobile su Dajana i Jelena Marinković za aranžman „Stolivske kiše“, druga nagrada pripala je Aneti Čavor za aranžman „Stolivska serenada“, dok je treću osvojio Filip Popović za aranžman „Muljanski mandrać“, a četvrta je otišla u ruke Zdenke Janković za aranžman „Kapetanova šćer“.  Nagrada za najbolje uređen đardin pripala je Nataši Đurović iz Dobrote.

 

Pokrovitelj manifestacije „Fešta kamelija“ je Općina Kotor uz potporu Turističke organizacije Kotor.