U Stolivu održana „Fešta kamelija“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. travnja 2016. - 9:17
Autor: 

U organizaciji Udruženja Kamelija i Mjesne zajednice Stoliv jučer je u Stolivu, prigodnim kulturno-zabavnim programom, održana centralna manifestacija „Fešta kamelija”.

Na ponti je priređen kostmirani igrokaz koji simboliziradonošenje prvih sadnica kamelije iz Japana u Boku, koju su donijeli naši pomorci prije nekoliko stoljeća. U ulozi kapetana se našao se glumac Miljan Stešević, a žena koja čeka Nađa Mirković.
Dobrom rasploženju dopinio je „Boka bend“ iz Herceg Novog, a vrijedni domaćini pripremili su 300 kilograma mušalja na buzaru. Sve zaliveno vinom i dobrom pjesmom. Kao i svake godine, na fešti je nastupilo Kulturno umjetničko društvo „Boka“; plesni klub „Infinity“ iz Kotora, Nikolina Petričević na trubi, kao i Ilko Marović, koji je govorio stihove o kameliji.

Sve nazočne pozdravili su predsjednik Upravnog odbora Udruženja Kamelija Vinko Vujović, kao i Romeo Mihović.

Feštu je otvorio Mirza Krcić, koji se posjetiteljima obratio ispred TO Kotor i Općine Kotor.

Feštu je uveličao Hartmund Ajsen, predsjednik Udruženja uzgajivača kamelije iz Njemačke, koji već neko vrijeme intenzivno surađuje s Udruženjem Kamelija Kotor i prilikom svakog novog dolaska daruje im različite vrste cvijeta kamelije. Njemu je pripala čast da uruči nagradu za najbolje uređen đardin, koja je pripala Krešu Tomiću iz Kostanjice.