HGI Kotor -Velić: Bezbjednost djece mora biti prioritet

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. kolovoza 2016. - 13:03
Autor: 

Priopćenje predsjednice Opštinskog odbora HGI Kotor, Ljiljane Velić:

Opštinski odbor HGI Kotor pokrenuće inicijativu, kod Lokalne uprave, o organizovanju Školskih saobraćajnih jedinica uz saglasnost škola  i policije,  jer bezbjednost djece mora biti prioritet, izjavila je predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić .

Osnovni cilj je da, kroz program Školskih saobraćajnih jedinica, učesnici stiču znanja i razvijaju svijest o značaju poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa i bezbjednosti saobraćaja.

Na taj način, djeca starije dobi, kroz primjenu teoretskih i praktičnih znanja o pravilima u saobraćaju, osiguravala bi pješačke prelaze u najfrekventnijim terminima u blizini škole. Pješačke zone, na kojima će saobraćaj regulisati Školske saobraćajne jedinice, biće označene od strane   nadležnih škola i policije.

Da bi predložena inicijativa OO HGI Kotor bila realizovana, između ostalog, neophodno je usvojiti Prijedlog odluke o donošenju glavnog saobraćajnog projekta uređenja zona osnovnih škola implementacijom saobraćajno-tehničkih mjera, koja je na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta zakazane za 26. avgust.

Stoga, pozivamo predstavnike svih političkih partija u SO Kotor da jednoglasno donesemo Odluku  i omogućimo našoj djeci sigurniji i bezbjedniji odlazak i povratak iz škole.