„Jesenji primorski sajam" u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. studenog 2022. - 11:09
Autor: 

U ŠC „Butiko” u Radanovićima, u subotu, 26. 11.,  od 9 do 18 h, bit će održan Jesenji primorski sajam. Na sajmu, čiji su pokrovitelji općine  Kotor, Tivat i Budva, predstavit će se poljoprivredni proizvođači, izrađivači suvenira, majstori za pravljenje lokalnih specijaliteta i drugi. Na, trideset, lijepo uređenih štandova, naći će se: cijeđeni sokovi, prirodni sapuni, ručni radovi, rukotvorine od drveta, maslinovo ulje, sir, mesne prerađevine, med i proizvodi od meda, ukusni kolači, krempita (kotorska pašta), paštrovske ruštule…

Proizvođači dolaze iz Kotora, Budve i Tivta,  kojima su pojavljivanje na sajmu omogućile općine iz kojih dolaze. Također,  kao gosti na sajmu će se predstaviti proizvođači iz drugih općina.

„Pozivamo sve građane Kotora, Budve, Tivta i drugih opština, kao i sve turiste da dođu i posjete sajam, a mi obećavamo dobru zabavu i lijepo proveden dan. Ovim putem se zahvaljujemo Opštini Kotor, Budva i Tivat na podršci u promociji lokalnih proizvođača, poljoprivrednika, rukotvoraca, čuvara kulinarskih umijeća… Radno vrijeme sajma je od 9 do 18 sati, a ulaz je besplatan. Takođe u vremenu održavanja sajma, na spratu šoping centra ”Butiko” održaće se polufinale i finale takmičarske manifestacije za učenike osnovnih škola “ U Igri i znanju bez granica” – pozivaju organizatori.