Koncertom „Music Forces United“ završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. - 9:31
Autor: 

Koncertom „Music Forces United“, u okviru šesnaestih KotorArt Don Brankovih dana muzike publici su se sinoć predstavila dvojica jazz pijanista - Vasil Hadžimanov iz Srbije i Matija Dedić iz Hrvatske i dva zlatna vokala, proslavljene dive zabavne i jazz glazbe „ex-yu“ prostora, Bisera Veletanlić i Gabi Novak.

Hadžimanov i Dedić su publici svirali autorske kompozicije, i solo i u duetu, dok su Gabi i Bisera izvele po pet pjesama, uglavnom kompozicije Arsena Dedića i Kornelija Kovača.

Dvije umjetnice,  sinonimi zabavne glazbe  jazza tog perioda, sinoć su u Kotoru oživjele zlatne šezdesete prošlog st. Uz klavirsku pratnju najboljih jazz  pijanista regije Vasila i Matije, Gabi je pored ostalog emotivno otpjevala „Pamtim samo sretne dane“, a na bis je izvela „Vino i gitare“. Bisera je publiku podsjetila na to kakav je vokal izvedbama pjesama „My funny Valentine“, „Zlatni dan“ a nakon dugog aplauza publike, na bis je izvela „Milo moje“.

Koncertom, koji je održan na Coca-Cola pozornici su završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike, kao i program KotorArta u cjelini. Deveti međunarodni festival KotorArt održan je od 30.6.do 13.8.  pod pokroviteljstvom Općine Kotor i uz potporu sponzora Luštica Bay, Coca –Cola, hotela Palma i Palmon Bay, Sava osiguranja i drugih.