Luštica Bay predstavljen na međunarodnoj izložbi EXPO Milano

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. srpnja 2015. - 9:10
Autor: 

Novi turistički grad na Jadranu i jedna od najuspješnijih investicija u ovom dijelu Europe - Luštica Bay, predstavljen je u utorak navečer talijanskoj javnosti, u sklopu promotivnih aktivnosti paviljona Crne Gore na međunarodnoj izložbi EXPO Milano 2015. koja se održava u Milanu. 

U tijeku kratke prezentacije, predstavnici javnog života Milana i posjetitelji EXPO izložbe su se upoznali s konceptom Luštica Bay, u koji će biti investirano 1,1 milijarda eura kako bi bilo kreirana nova zajednica na Jadranu kao jedinstveno okruženje koje spaja neobičan pejzaž crnogorske obale i prirodno okruženje s potrebama suvremenog turiste.

Predstavnici Luštica Bay-a i,Kancelarije Crne Gore na EXPO Milano 2015., prezentirali su ovaj izvanredni projekt koji predstavlja integrativni dio razvojnog puta Crne Gore kao destinacije prepoznate po poštivanju principa održivog turizma i zelene ekonomije.

U tom smislu, činjenica da je Luštica Bay jedina greenfilend investicija u Crnoj Gori, i najveća u ovom dijelu Europe, privukla je posebnu pažnju publike. Pozornost zvanica posebno je izazvao podatak da je Crna Gora, zahvaljujući projektu Luštica Bay, dobila prvi LEED certifikat za dom u Europi, budući da će stambeni objekti u ovom kompleksu nositi tu oznaku. To znači da su tijekom planiranja i izgradnje poštovani strogi principi zelene gradnje. Kao posebno značajan detalj navedeno je i članstvo projekta u Ekološkom savjetu Crne Gore .

Posjetitelji su imali priliku da se detaljnije upoznaju s jedinstvenim projektom koji se nalazi na povijesnoj raskrsnici između Bokokotorskog zaljeva i Budvanske rivijere, a čiji će žitelji i gosti biti u prilici da uživaju u ljepotama  istinske cjelogodišnje destinacije, koja podrazumijeva toplu klimu, relaksirajuću ljetnu sezonu i snijegom pokrivene planine, udaljene samo dva sata vožnje.

Luštica Bay se gradi u zaljevu Trašte, nadomak Tivta, na jednom od najljepših dijelova  crnogorske obale. Ovaj novi centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tijekom cijele godine. Bit će izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište s restoranima i kafićima i drugi prateći objekti. Cjelokupan izgled naselja je u skladu s tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine.