Manjabalin Tikventus pasao kako je zaslužio

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. veljače 2017. - 20:20
Autor: 

Prepuna kotorska riva čekala je današnjega krivca, koga po tradiciji svake godine „Slamni sud Komunitadi kotorske“ osudi spaljivanjem na lomaču, zbog svega lošega što je Gradu priredio u prošlih godinu dana.

Tako je nakon povorke šarenih, razigranih maski Kotora i Tivta, mažoretki Kotora i Herceg Novoga, trombonjera, Gradske muzike Kotor i Mjesne muzike Đenovići, zvončara iz Ptuja, Manjabalin Tikventus na Maceo ispaštao i u mukama stradao zbog bojazni da će Kotor biti obrisan sa UNESCO-ve liste, što padaju bedemi i kontrafori, što nije bio kadar da sredi saobraćajnu gužvu kroz Kotor, što zimski bazen godinama čeka na sanaciju itd.

S nadom da su se trsili štetnoga lika, Kotorani su svoju veliku feštu nastavili na Pjaci od sata, uz fenomenalan koncert Tomislava Bralića i klape Intrade iz Zadra.

Organizatori su ove godine odlučili da nagrade dodijele najmlađim sudionicima karnevala, djeci Resursnog centra „Peruta Ivanović“ i JPU „Radost“ iz Kotora, a prijelazni pehar koji se dodjeljuje za prvo mjesto dopao je karnevalskoj grupi „Karampana“ za masku „Oli jedan đir“. Karnevalu je nazočio i novoizabrani gradonačelnik Kotora, Vladimir Jokić.

Prenosimo djelić atmosfere, a galeriju fotografija možete pogledati na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/Radio-DUX-187204071290987/