Natječaj - početak 14. sezone programa "Mladi eko-reporteri"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. studenog 2020. - 17:21
Autor: 

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novom izdanju  natječaja za najbolje članke, fotografije, fotopriče i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

 Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 11 do 25 godina, koja želi da istražuje ekološke probleme, može sudjelovati na natječaju  Mladih eko-reportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresirane pojedince. Naravno, u svemu treba primjenjivati propisane epidemiološke mjere.

Posebne teme i ove školske 2020/21. godine bit će “Zagađenje”, “Klimatske promjene” i “Gubitak biodiverziteta”, koje treba povezati sa jednim od 17 ciljeva održivog razvoja UN. Također, učenici iz obrazovnih institucija koje se nalaze u pilot ili redovitoj fazi programa ”Eko škole” mogu slati i radove o tome kako se sprovode aktivnosti u njihovim školama. Ovi radovi bit će vrednovani sa svim pristiglim, ali će biti ocjenjivani i kao posebna kategorija.

Vizija FEE je da promovira  znanje o životnom okolišu, aktivno sudjelovanje i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarsku produkciju (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću  preko medijskih i socijalnih platformi.

Rok za predaju radova je 15. 3. 2021. godine, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. 4.,  na Dan planeta Zemlje, bit će publicirani  u posebnoj brošuri i stječu pravo da se natječu  u međunarodnoj konkurenciji tijekom narednog 6.mjeseca na natječaju  “Young reporters for the Environment 2021”.
Učenike i profesore očekuju prigodna priznanja i adekvatna medijska promocija!

Sve aktualnosti pratite na: www.mladi-ekoreporteri.org.me i www.facebook.com/ekoreporteri