Nezaboravna večer

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 08. veljače 2015. - 8:43
Autor: 

Sinoć je u hotelu „Splendid“ u Bečićima održana tradicionalna Tripundanska večer u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore. Program večeri je vodio Sabrija Vulić koji je na sebi svojstven način ovu večer učinio još ugodnijom.

Na početku večeri ženska klapa Incanto iz Kotora nas je uvela u glazbenu večer. Nakon njih klapa Vela Luka s Korčule je nastavila dobar štimung, a glazbeni sastavi Tri kvarta i Lungo mare su kao i uvijek atmosferu učinili nezaboravnom.

Predsjednik Hrvatskog građanskog društva Mirko Vičević je pozdravio nazočne te rekao: „Sveti Tripun kao zaštitnik grada Kotora daje snagu, energiju da ponosno se sjećamo dana kada su njegove moći došle u Kotor, koje više od 12 stoljeća čuvamo. Dvanaest stoljeća Sveti Tripun štiti, čuva i brani žitelje našeg grada“.

Vičević se osvrnuo i na proteklu godinu koja je za HGD bila izuzetno uspješna, i projekte koje je HGD napravilo na afirmaciji našeg hrvatskog identiteta i na jačanju neraskidivih veza između Crne Gore i Hrvatske. Iskazao je ponos i radost što su članovi HGD-a Nikola Bukilica i Dario Musić, u protekloj godini dobili odlikovanja Reda Ante Starčevića od predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, s obrazloženjem za osobni doprinos u uspostavi i izgradnji suverene Hrvatske države, te promociji vanjsko-političkih interesa Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Plaketu HGD-a za potporu radu Društva za ovu godinu Vičević je uručio Milevi Pejaković Vujošević , direktorici Pomorskog muzeja Kotor i Božu Vodopiji, bivšem generalnom konzulu Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Tijekom cijele večeri osjećao se duh Boke, zajedništvo Bokelja, tradicije koja se ne smije izgubiti već se mora njegovati i čuvati.

Među nazočnima su bili i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, zastupnica u Parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević, predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica, Aida Batarelo, zamjenica gradonačelnika grada Splita, Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije Crne Gore, Roko Tomić – direktor Zračne luke Dubrovnik, Maja Mozara – voditeljica podružnice Matice iseljenika Dubrovnik, kao i mnogi drugi iz političkog i javnog života.