Noć svjedoka u kotorskoj katedrali

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. rujna 2018. - 10:05

U kotorskoj katedrali će se 22. rujna (subota) s početkom u 19,30 sati održati večer molitve i bdijenja za sve progonjene kršćane u svijetu pod nazivom „Noć svjedoka“. Prije bdijenja biti će i sveta misa u 18 sati. Ovaj događaj ubraja se u važnije  molitvene događaje u svijetu i već deset godina održava u različitim zemljama, a prenose ga različite TV postaje i važniji mediji. Po prvi puta se organizira na području Balkana (u Dubrovniku, Međugorju, Kotoru i Sarajevu).

Cilj „Noći svjedoka“ je približiti stvarnost progonjenih i stradalih kršćana te pružiti im podršku u molitvi. Uz molitvu i upoznavanje sa svijetlim primjerima kršćanskog svjedočenja, postojanosti i vjernosti, svoja vlastita iskustva života u progonstvu podijelit će: Mark Fromager, direktor podružnice AED-a u Francuskoj (Pomoć Crkvi u nevolji), s. Houda Fadoul, poglavarica samostana Dei Mar Musa Al-Habashi u Siriji poznata po svojim aktivnostima na području međureligijskog dijaloga, i vlč. Kiril Gorbunov, vikar moskovske katoličke nadbiskupije, poznat po svojem ekumenskom radu.

Svi prisutni će zapaliti svijeće u znak sjećanja na stradale kršćane, a također će se moći nabaviti knjiga pod nazivom „Ratovi, nafta i radikalizam“ autora M. Fromagera.