Novogodišnji spektakl za najmlađe u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. prosinca 2015. - 10:10
Autor: 

U okviru podrške zajednici, kao poklon najmlađim stanovnicima i gostima Tivta, Kotora i Boke, Luštica Bay sponzorirat će svaki segment cjelodnevnog programa za djecu pod nazivom “Novogodišnja bajka - doček za djecu Nove 2016”.

Cjelodnevni spektakl odvijat će se od 11 do 22 sata, u srijedu, 30. prosinca, na pet lokacija u Kotoru, gdje će biti priređene predstave, koncerti, filmske projekcije kao i humanitarni novogodišnji bazari sa željom da zajedničkim idejama dječji osmjesi i radost budu zapamćeni. Brojna iznenađenja, spektakularni  light  šou, džinovski Djeda Mraz, paketići, desetak irvasa i 50 Liliputanaca, učinit će djeci nezaboravnim ispraćaj  godine.

“Ovo je najbolji način da završimo godinu, tako što ćemo donijeti radost djeci”, priopoćila je Nevine Coutr,  direktorica  marketinga Luštica Development. 

Organizatori programa su Turistička organizacija Kotor, Općina Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU “Karampana”.

“Na naše veliko zadovoljstvo, Luštica Bay sponzoriše svaki od navedenih segmenata i na taj način pruža veliki doprinos u razvoju programa humanitarnog karaktera koji je od izuzetne važnosti za zajednicu”, priopćila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

“Novogodišnja bajka” zamišljena je kao velika pozornica lijepih želja i čestitki za zdravlje i veselu novu godinu, namijenjenih u prvom redu najmlađima. Takve želje naprije će malim pacijentima dječjeg odjela  Opće bolnice Kotor isporučiti “Djeda Mraz u bolnici”, kroz kazališnu  predstavu glumca i pjesnika Dejana Đonovića.

Tradicionalni humanitarni Novogodišnji bazar okupit će vrijedne kreativne mališane iz vrtića i škola iz Kotora i Tivta, kao i Resursnog centra za sluh i govor. Prodajom rukotvorina koje su osmislili uz pomoć učitelja i nastavnika, pomoći će drugarima kojima je takva potpora neophodna.

Humanitarnim događaj,  koji je namijenjen djeci s posebnim potrebama “Pričaj mi bajku”, mališani će uputiti poruku da ne mogu postati veliki ljudi ukoliko ne poštuju različitosti. Program se održava uz podršku Udruženja djece s posebnim potrebama “Mali veliki korak”.

Sretan kraj Novogodišnje bajke osigurat će  Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji će ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijeliti više od 1000 paketića.

Kroz akcije društveno odgovornog poslovanja Luštica Bay ove godine je osigurala oko 200.000 eura za potporu  zajednici.