Od 4. 5. novo ublažavanje mjera, od 18. 5. otvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. travnja 2020. - 17:48
Autor: 

Pred nama su dani kada moramo slušati struku. Povoljna epidemiološka situacija dala nam je za pravo da počnemo ublažavanje mjera. Pripremamo se i za nova ublažavanja. Princip je: poštovanjem mjera do njihovog ublažavanja ili ukidanja. U suprotnom mjere će se morati produžavati i pooštravati, poručio je na konferenciji za novinare potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović. Simović je najavio da ako epidemiološka situacija bude pod kontrolom, druga faza ublažavanja mjera, važiće od 4. maja.

“Omogućiće se rad prodavnica, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija…”, najavio je on. Takođe, omogućiće se odlazak do vikendica u drugim opštinama.

“Dozvoliće se gradski taksi prevoz, kao i lokalni javni gradski prevoz u opštinama u kojima nijesu registrovani slučajevi zaraze”, pojasnio je Simović. Podsjetio je da je nakon prve faze ublažavanja mjera registrovan zabrinjavajuć neodgovoran odnos, ne građana, nego onih koji pružaju usluge. “Ovakvo ponašanje ugrožava naše planove za popuštanje mjera i oživljavanje ekonomije i to nećemo dozvoliti”, poručio je Simović. 

Izvor: CDM