Odgovor Siniše Lukovića na reagiranje OO HGI Tivat

Time to read
2 minutes
Read so far

Utorak, 18. rujna 2018. - 20:40
Autor: 

Foto: facebook

U potpunosti vam prenosimo reagiranje Siniše Lukovića na priopćenje OO HGI Tivat, objavljenog 17.9.2018.

Sa velikim zadovoljstvom prihvatam izvinjenje OO HGI što u svom saopštenju kojim pokušavaju da dovedu u pitanje moju novinarsku profesionalnost, nisu prenijeli ključni dio Odluke ombudsmanke ND „Vijesti“, gđe Paule Petričević koja je kostanovala da NISAM KRŠIO KODEKS novinara i novinarski CG.

Njihovo izvinjenje prvi je korak u dobrom pravcu postepenog priznavanja svih manipulacija i zamjena teza kojim se u javnoj komunikaciji, služi dio rukovodstva HGI što se krije iza sintagme OO HGI Tivat. Budući da se, uprkos svim njihovim naporima da me regulišu putem suda gdje su sa takvom nakanom već slavno propali, odnosno  „samoregulišu“, i dalje kanim baviti svim  brojnim nepodopštinama koje dio rukovodstva HGI svakodnevno čini ne samo prema meni već i brojnim drugim građanima Tivta koji ne spadaju u najuži krug poštovalaca i ljubitelja Predsjednice, Saborskog zastupnika i Nacionalnog poglavnika, to njihovo (makar i neiskreno i sarkastično)izvinjenje prihvatam i u maniru čuvene filmske replike iz jednog od klasika YU kimenatografije dodajem: „Oprostiće vam Luković što vas je tukao!“                   Prvo: nije istina da su u prvom saopštenju OO HGI ikada preneseni djelovi Odluke ombudsmanke „Vijesti“ kao što to tvrdi OO HGI jer da jesu, ja uopšte ne bih imao potrebe pisati reagovanje na to saopštenje. Budući da sam u reagovanju citirao djelove te Odluke, a OO HGI Tivat našao za shodno da ponovno nakon toga, nešto priopćava javnosti, svima je jasno koga je „zaboljela istina“.

Drugo: Izbor tema kojima će se HGI baviti je svako, apsolutno i ekskluzivno pravo stranačkog rukovodstva HGI. Ono samo će i na sledećim izborima snositi i poslednice (dobre ili loše) takvog izbora i (ne)bavljenja HGI pojedinim od tih tema.                          

Treće: Čudi me od ljudi sa velikom i jakom formalnom izobrazbom kakvi su listom, u rukovodstvu HGI (uza sve savjete gđice Nataše Gojković, iskusnog eksperta za odnose sa javnošću još iz vremena nekadašnjeg Bloka za zajendičku državu na referendumu 2006.) da sebi dozvoljavaju da novinski naslov iznad teksta koji im je zasmetao, pripisuju meni kao autoru tog teksta. Gđa Gojković će ih nadam se, u vremenu kada ne bude pisala „pripćenja OO HGI Tivat“ i „Medijskog tima HGI“, podučiti da OPREMA novinskih tektova (naslovi, nadnaslovi, podnaslovi, fotografije i legende) nisu nešto što radi novinar, već urednik. Stoga, gđa Gojkovič će opravdati honorar koji joj HGI plaća i čelnike te partije sačuvati od toga da sa ovakvim reagovanjima,  ispadaju glupi u javnosti, kada za naslov kojim im se ne sviđa i ne drže ga tačnim, optužuju novinara koji taj naslov nije ni davao.             

Četvrto: damama i gospod iz Predsjedništva HGI svečano obećavam da ću se i dalje novinarskki prilježno baviti svim, ali baš svim „uspjesima“ koje HGI postiže, te svim aktivnostima kako te partije, tako i njih kao javnih funcionera ponaosob. Materijala u obliku njihovih svakodnevnih gafova i u najmanju ruku, nepametnih javnih političkih nastupa, ima i napretek, a meni svakako neće nedostajati volje i energije da se medijski posvetim jednoj tako „uspješnoj“ i „uzoritoj“ političkoj ekipi koja ime Tivta i  i bokeljskih Hrvata  „proslavlja“ diljem Crne Gore.                                                                                                                   

Na kraju, zahvaljujem redakcuiji Dux Radija što mi je omogućila da polemišem sa „OO HGI Tivat“ i ovim, sa moje strane, stavljam tačku na ovaj način polemike. Sve što čelnicima HGI i crnogorskoj javnosti o njima ubuduće budem imao za reći, oni će čitati sa nesumnjivo velikim zadovoljstvom, na stranicama novine i portala „Vijesti“.

Sa uvažavanjem,

Siniša Luković

novinar ND Vijesti