Održan sastanak Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti i ravnatelja obrazovnih ustanova

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 04. veljače 2020. - 12:44
Autor: 

S ciljem upoznavanja s planom raspodjele sredstava obrazovnim institucijama, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr. Dubravka Nikčević, u petak 31. 2., održala je sastanak s ravnateljima obrazovnih ustanova s područja općine Tivat. Sastanku su nazočili: Jovanka Vujačić, ravnateljica SMŠ “Mladost“, Katarina Hercegovac, ravnateljica JPU „Bambi“, Predrag Šušić, ravnatelj OŠ „Drago Milović“, Ivica Tošev, ravnatelj OŠ “Branko Brinić“, kao i Ana Matijević, iz Muzičke škole, Kristina Petrović, samostalna savjetnica za obrazovanje.

Tema sastanka bila je raspodjela sredstava obrazovnim institucijama, za aktivnosti za čiju realizaciju su sredstva osigurana u budžetu Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, u ukupnom iznosu od 15.000 eura. Sa stavke Sekretarijata bit će podržani odlazak učenika i profesora na  državna natjecanja u znanju, zatim na Olimpijadu znanja, sajmove knjiga i zapošljavanja, obilježavanje Dana škole, nagrade za učenike – nositelje diplome „Luča“ i priznanja “Đak generacije“, kao i za dobitnike nagrada na državnim natjecanjima. Kao i prethodnih godina, Sekretarijat će osigurati sredstva za održavanje Maturantskog plesa – Quadrille, odlazak učenika osnovne i srednje škole na Likovnu koloniju, koja se održava u Karpošu, Makedonija, kao i za organizaciju koncerata Muzičke škole, organizaciju predstave za djecu predškolskog uzrasta povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade. Sekretarijat će podržati i druge zahtjeve ustanova, manjeg obima.

Drugi dio sredstava namjenjen podršci obrazovnim ustanovama, bit će osiguran iz drugih izvora u okviru budžeta Općine, shodno potrebama obrazovnih ustanova.

Ravnatelj OŠ “Drago Milović“, Predrag Šušić, istakao je da se u listopadu navršava 175 godina osnovnog školstva u Tivtu te da bi ovaj značajan događaj trebalo obilježiti prigodnom svečanošću i eventualno tiskanjem nekog biltena.

Ravnateljica SMŠ “Mladost“, Jovanka Vujačić, najavila je da bi za narednu 2021. godinu trebalo uvrstiti u budžet i sredstva za tiksanje monografije, u cilju obilježavanja jubileja – 100 godina srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu.

Sekretarka Dubravka Nikčević istakla je da su to značajni jubileji i da će Općina Tivat i Sekretarijat imati u vidu organizaciju proslave  istih. Kao i do sada, obrazovne institucije će imati punu potporu Općine i Sekretarijata.