Okrugli stol ,,Futur drugi’’ u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog društva

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. rujna 2021. - 17:11
Autor: 

Zagrebačko knjižničarsko društvo organiziralo  je 17. 9., Okrugli stol ,,Futur drugi’’ s temom uloge stručnog bibliotekarskog društva.

Na okruglom stolu se kroz tri tematska bloka razgovaralo o radu regionalnih i nacionalnih bibliotekarskih društava, u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovom prilagođavanju u vrijeme pandemije. Bibliotekari iz Hrvatske, Europe i svijeta iznijeli su primjere rada bibliotekarskih društava u virtualnom svijetu, iskustvu regionalnih bibliotekarskih društava u korištenju sredstava iz različitih fondova te uključenosti mladih bibliotekara u strukovnim društvima, kao i mogućnostima koje im bibliotekarska društva pružaju.

 U prvom tematskom bloku sudjelovali  su Bogdan Trifunović, predsjednik Bibliotekarskog društva Srbije, Jasmina Bajo, predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore i Ana Zdravje, predsjednica Društva bibliotekarjev Ljubljana. Oni su predstavili svoja bibliotekarska društva i razgovarali o njihovim iskustvima u virtualnom svijetu. Panel je moderirala Alka Stropnik, predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva. Paneliste i sudionike je  pozdravila i poželjela uspješan rad Barbara Lison, predsjednica (IFLE) .