Otvorena izložba „Kulturna baština nekad i sad”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 25. rujna 2018. - 9:31
Autor: 

 Sinoć je u Ministarstvu kulture otvorena izložba “Kulturna baština nekad i sad”, realizirana u okviru programa obilježavanja  Dana europske baštine 2018. godine. Na izložbi, čije su autorice  Andreja Mugoša i Maja Krušić, prikazano je stanje nepokretnih kulturnih dobara u različitim vremenskih periodima, prezentirano putem fotodokumentacije arhivirane u državnim institucijama.

Izložbu je otvorio Božidar Božović, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara, istakavši da  fotografije reprezentativnih kulturnih dobara nekad i sad, predstavljaju svjedočanstvo o predanom radu i trudu generacija konzervatora, da zaštiti ovaj dio našeg najmarkantnijeg, najistaknutijeg i najvidljivijeg dijela kulturno –povijesnog nasljeđa.

„U središtu koncepta baštine je društvo, njegovi kulturni stavovi, njegove potrebe, razlozi zbog kojih prepoznaje vrijednosti baštine. Stoga vjerujem da kulturna dobra nijesu samo odraz kulturnih vrijednosti i značenja prošlosti, već je imperativ zajednice da ih permanentno štiti, ne zanemarujući i sadašnje kulturne, društvene, javne potrebe“, naglasio je Božović.

Radovi će biti izloženi do 30. 9., u Ministarstvu kulture na Cetinju.