Porto Montenegro podržava JK Delfin

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. svibnja 2017. - 10:02
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas i ove godine nastavlja da podržava Jedriličarski klub Delfin iz Tivta, kroz godišnje sponzorstvo u vrijednosti od 3.000 eura,  koje će biti usmjereno za intenzivne pripreme mladih jedriličara.

„Izuzetno smo zahvalni na sponzorstvu, i na logistickoj podršci kao i promociji jedrenja. Rezultati kluba pokazuju kontinuirani napredak. Igor Les je 50. na svjetskoj listi u klasi Laser Standard, što je do sada najbolji plasman i započeo je krug kvalifikacija za OI Tokio 2020“, istakao je predsjednik JK Delfin Rober Farkaš.

„Kompanija Adriatic Marinas je višegodišnji prijatelj i sponzorski partner Jedriličarkom klubu Delfin –  jedrenje je tradicionalan sport u Boki Kotorskoj, i kroz ovu, i ostale donacije, želimo da što više podržimo mlade talente u lokalnoj zajednici. Bilo da jednog dana oni postanu vrsni jedriličari i olimpijci u ovom sportu, ili se vremenom fokusiraju na jahting industriju i uslugu, marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegrouvjek će biti njihovo dobro poslovno okruženje“, istakla je PR koordinatorica Porta Montenegra Kristina Škanata. 

Nove nade jedrenja, juniorski tim JK Delfi Iliju Marković i Irinu Kusovac, očekuju dva najznačajnija natjecanja  ove godine: Svjetsko prvenstvo u klasi Laser 4.7 u Belgiji krajem srpnja  i Europsko u Španjolskoj.

„Flota Optimista je porastu i izvjesno je da ćemo iz njihovih redova uskoro imati novu generaciju u Laser. Naši jedriličari intenzivno treniraju i takmiče se tokom cijele godine, kako u Boki tako i na medjunarodnim takmičenjima. Vjerujem da uspjesi i aktivnosti naših takmičara inspirišu djecu da i sami nauče vještinu jedrenja. Pozivamo ih da se priključe Delfinovoj ljetnoj školi jedrenja za djecu od 8 do 15 godina,  koja počinje prve subote juna i traje do kraja avgusta“,  dodao je Farkaš.